Sailors tilbyder speedbådsbevis, duelighedsbevis og vandscooterbevis Tilmeld dig og få en god oplevelse

Start med speedbådsbevis, og udvid med duelighed og vandscooter. Speedbådsbevis også kaldet speedbådskørekort, er den bedste start

Speedbådskørekort

Går du og drømmer om at sejle de danske farvande tynde i en lækker speedbåd? Så har du brug for et speedbådskørekort. 


Med et speedbådskørekort kan du efter gældende dansk lov føre en større speedbåd i Danmark – og dit speedbådskørekort vil også gælde i mange andre lande. Et speedbådskørekort hos Sailors koster 950 kr.

<div>Går du og drømmer om at sejle de danske farvande tynde i en lækker speedbåd? Så har du brug for et speedbådskørekort. </div><p><br></p><p>Med et speedbådskørekort kan du efter gældende dansk lov føre en større speedbåd i Danmark – og dit speedbådskørekort vil også gælde i mange andre lande. Et speedbådskørekort hos Sailors koster 950 kr.</p>

Vandscooterbevis

Hvis du har planer om at anskaffe dig en rap vandscooter eller jetski, skal du være opmærksom på, at du har brug for et vandscooterbevis.


Et vandscooterbevis er en slags kørekort til vandscooter. I Danmark er det lovpligtigt med et vandscooterbevis for at bruge vandscooteren i offentligt farvand. Du kan tage et vandscooterbevis hos Sailors – det koster kun 950 kr.

<div>Hvis du har planer om at anskaffe dig en rap vandscooter eller jetski, skal du være opmærksom på, at du har brug for et vandscooterbevis.</div><p><br></p><p>Et vandscooterbevis er en slags kørekort til vandscooter. I Danmark er det lovpligtigt med et vandscooterbevis for at bruge vandscooteren i offentligt farvand. Du kan tage et vandscooterbevis hos Sailors – det koster kun 950 kr.</p>

Duelighedsbevis

Er drømmen en sejlferie Danmark rundt eller måske en tur over Øresund? Så er det et duelighedsbevis til sejlbåd, du har brug for. 


Det tager kun en weekend at gennemføre duelighedsprøven i sejlads. Kurset inkluderer et lærerigt navigationselement, og duelighedsbeviset er gyldigt i flere lande. Det koster 1.950 kroner at tage et duelighedsbevis til sejlbåd hos Sailors.

<div>Er drømmen en sejlferie Danmark rundt eller måske en tur over Øresund? Så er det et duelighedsbevis til sejlbåd, du har brug for. </div><p><br></p><p>Det tager kun en weekend at gennemføre duelighedsprøven i sejlads. Kurset inkluderer et lærerigt navigationselement, og duelighedsbeviset er gyldigt i flere lande. Det koster 1.950 kroner at tage et duelighedsbevis til sejlbåd hos Sailors.</p>

Sejlerkursus København - Aarhus

Drømmer du om at udforske de blå bølger, men har ingen eller kun lidt erfaring med at styre et skib? Så er vores sejltræningskursus noget for dig.


Her vil du lære alt, hvad du behøver for at sejle på åbent hav og opleve de skønne omgivelser. Det bedste er, at du ikke behøver nogen tidligere sejlererfaring.


Alt, hvad du behøver, vil du lære ombord på vores 54-fods Beneteau Oceanis sejlbåd. Tag med og oplev friheden ved at sejle!

<p>Drømmer du om at udforske de blå bølger, men har ingen eller kun lidt erfaring med at styre et skib? Så er vores sejltræningskursus noget for dig. </p><p><br></p><p>Her vil du lære alt, hvad du behøver for at sejle på åbent hav og opleve de skønne omgivelser. Det bedste er, at du ikke behøver nogen tidligere sejlererfaring. </p><p><br></p><p>Alt, hvad du behøver, vil du lære ombord på vores 54-fods Beneteau Oceanis sejlbåd. Tag med og oplev friheden ved at sejle!</p>

Sejlerkursus Aarhus - København

Når man drømmer om at sejle ud på de blå bølger, men mangler lidt eller slet ingen erfaring har med at styre et skib, så er dette sejltræningskursus lige noget for dig.


Her vil du lære alt, hvad du behøver for at kunne sejle ud på åbent vand og udforske de skønne omgivelser. Det bedste ved det hele er, at du ikke behøver at have nogen tidligere erfaring med sejlads - du vil lære alt, hvad du skal bruge på ombord på båden. 


Vil du opleve friheden ved at sejle, så skal du overveje at tage med på dette sejltræningskursus i vores 54 fods Beneteau Oceanis sejlbåd!

<p>Når man drømmer om at sejle ud på de blå bølger, men mangler lidt eller slet ingen erfaring har med at styre et skib, så er dette sejltræningskursus lige noget for dig.</p><p><br></p><p>Her vil du lære alt, hvad du behøver for at kunne sejle ud på åbent vand og udforske de skønne omgivelser. Det bedste ved det hele er, at du ikke behøver at have nogen tidligere erfaring med sejlads - du vil lære alt, hvad du skal bruge på ombord på båden. </p><p><br></p><p>Vil du opleve friheden ved at sejle, så skal du overveje at tage med på dette sejltræningskursus  i vores 54 fods Beneteau Oceanis sejlbåd!</p>
Marselisborg Lystbådehavn set fra luften

Kom flyvende fra start med din nye båd eller vandscooter

Går du og overvejer at få sejlads som en hobby? Drømmer du om at opleve det skønne danske sommerland fra søsiden, for eksempel i forbindelse med en sejltur i det magiske Sydfynske Øhav eller i den hyggelige Aarhus Bugt? Så skal du sørge for at have såvel teori som praktisk formåen på plads.

Det at sejle er nemlig ikke blot et spørgsmål om at sætte sig i en sejlbåd eller motorbåd og kaste los. For at færdes i de danske farvande – eller i andre landes, for den sags skyld – kræves som minimum grundlæggende viden om søfart.

Du skal vide, hvordan du forholder dig, i tilfælde af havsnød, kæntring, mand over bord eller skibbrud. Du skal kende reglerne for færdsel til søs, både dem, der handler om almindelige hensyn til andre søfarende, som dem, der gælder udstyret ombord på dit fartøj. Og endelig er det smart at kende til de fundamentale elementer inden for navigation.

Bliv sikker til søs med de rette certifikater

Du kan derfor med stor fordel tilmelde dig et af Sailors’ kurser i føring af henholdsvis speedbåd og vandscooter eller jetski.

I Danmark er et vandscooter-kørekort nemlig påkrævet ved lov – og du har brug for et speedbådsbevis for at føre planende fartøjer over en vis størrelse og med en bestemt motorkapacitet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal bruge et speedbådsbevis for at føre din nye speedbåd, kan du altid kontakte Sailors og få yderligere information – husk at have specifikationerne på din båd parat!

Mand over bord øvelse
Båden som bruges til Speedbådskørekort

Hvad kan jeg lære på et kursus hos Sailors?

På et kursus hos Sailors kan du lære, hvordan du gebærder dig til søs i netop dit fartøj.

Sailors tilbyder kurser, som fører til erhvervelse af de lovpligtige speedbådsbeviser og kørekort til vandscooter samt duelighedsbevis og DSC/VHF-certifikat. I det følgende kan du læse mere om, hvilke kurser der er relevante for dig.

Hvorfor skal jeg have kørekort til vandscooter?

Et vandscooterbevis er obligatorisk, hvis du ønsker at færdes på jetski eller vandscooter i danske farvande, herunder havne og kystnære områder som for eksempel ved stranden. Dette blev indført ved lov efter en tragisk ulykke i Københavns Havn i 2017, som kostede to mennesker livet.

På et vandscooter-kursus lærer du om de generelle færdselsregler til søs. Du får adgang til alle relevante materialer på Sailors’ digitalekursusside, således at du selv kan læse op på teorien og gennemføre teoriprøven online.

Den praktiske del af kurset gennemføres på en enkelt dag i Sailors’ regi sammen med den afsluttende prøve. Og så er du klar til at more dig på din vandscooter hele sommeren igennem!

Læs mere, og tilmeld dig vandscooterkurset hos Sailors her.

Instruktør på vandscooter
Vi sætter sejl på Sailors store båd

Speedbådskørekort og duelighedsbevis når du har købt motorbåd

Hvis du har købt en speedbåd eller en motordrevet båd, er det i visse tilfælde påkrævet, at du erhverver dig et speedbådsbevis – en slags kørekort til speedbåd.

Der er særlige regler for, hvornår dette er påkrævet ved lov. Blandt andet skal du have kørekort til speedbåd, hvis dit planende fartøj er mere end fire meter langt, eller hvis det har en motoreffekt på 19kW eller derover.

Søfartsstyrelsens hjemmeside kan du nemt ved hjælp af en særlig formular beregne, om du har brug for et speedbådsbevis ud fra din båds specifikationer.

Under alle omstændigheder er det en stor fordel med et duelighedsbevis hvis du ønsker at sejle i Danmark eller i udlandet. Med et duelighedsbevis kan du nemlig øge chancen for at få lov til at leje en båd hos en bådudlejer samt opnå tilladelse til at lægge til i mange danske havne og marinaer.
Loading...